Články

Společnost MP Krásno se hlásí k systému Českých cechovních norem

Přinášíme informace o společnosti: Řeznické řemeslo je s Valašskem neodmyslitelně spjato. Valašské klobásy a uzeniny jsou proslulé a jedny z nejlepších se vyrábějí přímo v samotném srdci regionu – ve…

Číst více

Společnost Bivoj a.s. se také přihlásila k systému Českých cechovních norem

Bivoj a.s. patří mezi přední zpracovatele a producenty masných výrobků, navazující na dlouholetou tradici masné výroby v Opavě. Při výrobě si velmi zakládáme na dodržování tradičních receptur a výrobních postupů….

Číst více

Drůbežářský závod Klatovy, a.s. má výrobek splňující podmínky ČCN

Drůbežářský závod Klatovy a.s.  je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. V loňském roce oslavila jubilejních 50 let. Díky nejmodernějším světovým technologiím a oceňovaným…

Číst více

České cechovní normy v roce 2018

Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny spravuje již dva roky systém českých cechovních norem pro kvalitní potraviny. V roce 2017 byl tento systém zařazen na seznam dobrovolných…

Číst více

Více masa, nižší obsah tuku, méně přídatných látek – to jsou české cechovní normy

V letošním listopadu bylo na webových stránkách www.cechovninormy.cz již 187 českých cechovních norem. Kopie článku z Práva z 9.12.2017 v PDF

Číst více

Tlak na ceny je tak velký, že dostává přednost méně kvalitní, zato levnější produkce z ciziny

Horkým tématem jak v odborných, tak v mediálních diskusích se opět stává potravinová soběstačnost České republiky. Potravinářská komora ČR již mnohokrát upozorňovala na to, že naše soběstačnost v základních potravinách…

Číst více