Výrobky

Sdrce domova, jogurt bílý smetanový 400 g

Číslo cechovní normy

2016-02-2-0099

Číslo výrobku

2016-02-2-0099/1859

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - smetanový

Charakteristika výrobku

Společnost

Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Mlékárna Stříbro s.r.o., Revoluční 845, 349 01 Stříbro

Definice balení

EAN

8590345413211

Balení

Typ: PP kelímek, Alu víčko, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Základní výživové hodnoty

Tuky

10 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,8 g/100g

Sacharidy

3,9 g/100g

Z toho cukry

3,9 g/100g

Bílkoviny

3,0 g/100g

Sůl

0,10 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva typicky bílá až nažloutlá po mléce a smetaně

Vůně a chuť

chuť příjemně nakyslá, jogurtová, vůně čistá po použité kultuře, žádné cizí příchutě, žádné cizí přípachy

Konzistence

smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmějí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmějí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku

Technologický postup

standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtových kultur – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku 10 g/100 g; 4,0 – 4,5 pH; Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ/g

Uživatel

Schváleno

23.6.2025 10:58:49

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený