Výrobky

Strouhanka

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-12-07-0405

Číslo výrobku

2018-12-07-0405/1808

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo - pšeničné

Charakteristika výrobku

Výrobek z běžného pečiva pšeničného

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Sídlo: UNITED BAKERIES a.s., Pekařská 598/1, 155 00 Praha 5, Česká republika

Definice balení

EAN

8592368500060

Balení

Typ: PP sáček, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

pšeničná mouka

voda

droždí

sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

Přídatné látky

E300 - kyselina L-askorbová (ve strouhance neplní technologickou funkci)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1468 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Jemně mleté částice rovnoměrné granulace světlé barvy typické pro pšeničné běžné pečivo.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Sypká směs s obsahem vody max. 12 %.

Nadstandardní parametry

Výroba z krudonů speciálně vyrobených pro přípravu strouhanky; bez obsahu přídatných látek s výjimkou kyseliny L-askorbové, která již ve strouhance neplní technologickou funkci, proto není uváděna ve složení na obale.

Technologický postup

Výroba z krudonů speciálně vyrobených pro přípravu strouhanky; bez obsahu přídatných látek s výjimkou kyseliny L-askorbové, která již ve strouhance neplní technologickou funkci, proto není uváděna ve složení na obale.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost max. 12 %.

Uživatel

Schváleno

2.7.2025 10:23:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Strouhanka (17.1.2025 14:39:48)

Strouhanka (20.12.2024 13:25:30)