Výrobky

Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0019

Číslo výrobku

2015-12-22-0019/0531

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý

Charakteristika výrobku

Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g - přírodní polotvrdý sýr.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803328195

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur

jedlá sůl

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

943 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva a vzhled: žlutá barva, bez kůry, tvorba plynu v uzavřeném plastovém obalu vlivem činnosti propionových bakterií není na závadu.  

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemná, čistě mléčná, nasládlá, oříškovo- mandlová.  

Konzistence

Konzistence: vláčná až pružná, na řezu oka větší než 5 mm.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“.

  • Vyrobeno v České republice.
  •  
  • Sýr neobsahuje žádné přídatné látky.
  •  
  • Odpovídá definici "Česká potravina".

Technologický postup

Standardizace mléka a sýření → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání za řízených podmínek → příp. porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava → balení → expedice .

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 20 %.

Obsah laktózy <0,05 g/100 g.

Obsah tuku 11 g/100g.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 09:39:18

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g (27.4.2022 15:25:42)

Jihočeský Eidam 20 % - plátky 100 g (6.7.2017 08:29:32)