Lipánek tvarohový karamelka
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0177
Číslo výrobku
2016-09-06-0177/2020
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - tvarohové kerémy a dezerty
Charakteristika výrobku
Tvarohový krém ochucený karamelovou složkou [cukr, kondenzované mléko (mléko, cukr), 2,9 % karamel, citronová šťáva, přírodní aroma, sůl]
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803661599
Balení
Typ: Typ: PP + PAP kelímek/ALU víčko, velikost: 130 g, velikost: 130 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
tvaroh
55 %
smetana
karamelová složka
9 %
cukr
přírodní vanilkové aroma
enzym laktáza
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
505 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
4,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,0 g/100g
Sacharidy
13 g/100g
Z toho cukry
12,6 g/100g
Bílkoviny
6,7 g/100g
Sůl
0,10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: krémově karamelová
Vůně a chuť
čistá, jemná, smetanově - tvarohová, po karamelu
Konzistence
Jemně krémovitá, polotuhá, bez nášlehu, přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.
Bez tepelného ošetření finálního produktu.
Základní tvarohovo-smetanová hmota neobsahuje želatinu, barviva, náhradní sladidla, konzervační látky a umělá aromata.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Míchání směsi smetany a cukru s tvarohem a karamelovou složkou → plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
19.12.2025 13:06:22
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený