Zámecká NIVA uzená půlválec 1 kg
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0416
Číslo výrobku
2019-01-14-0416/1269
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty uzený; uzeno bukovým kouřem;
obsah tuku v sušině 50 %.
Společnost
BOHEMILK, a.s. - závod NIVA
Dolní Přím 2
Dolní Přím, 503 16
Česká republika
Definice balení
EAN
298926
Balení
Typ: Al fólie, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1390
Senzorické požadavky
Vzhled
Pravidelný tvar, uzavřený se znatelnými vpichy, povrch čistý, uzavřený, zlatohnědý po uzení. Na spodní části mřížka, vzniklá uzením na roštu. Mírná deformace, vzniklá teplem při procesu uzení, není na závadu. Prorůstání ušlechtilé plísně ( barva šedá , bílá,) na povrch sýru není na závadu výrobku.
Vzhled řezu: mramorovitý porost ušlechtilé plísně ve smetanové barvě hmoty sýra.
Vůně a chuť
Slaná, mléčná, pikantní chuť plísňového sýru s vůní po bukovém kouři
Konzistence
Jemná až drobivě roztíratelná.
Nadstandardní parametry
Obsah sušiny v sýru min. 52 %.
Bez konzervačních látek .
Bez aromat.
Bez obsahu laktózy.
Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení
Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.
Technologický postup
1. Standardizace mléka
2. Pasterizace a sýření
3. Zpracování zrna na výrobníku
4. Formování zrna
5. Odkápání
6. Solení
7. Zrání
8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
9. Uzení
10. Balení
11. Expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.
Procesní stav
Schválený