Výrobky

Kysané podmáslí

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0331

Číslo výrobku

2017-06-21-0302/0452

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysané podmáslí

Charakteristika výrobku

Mléčný výrobek získaný kysáním podmáslí za použití mikroorganismů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006320115

Balení

Typ: Kartonový obal PURE-PAK, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°

Složení

podmáslí

plnotučné mléko

čisté mlékárenské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

171 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1 g/100ml

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,6 g/100ml

Sacharidy

4,6 g/100ml

Z toho cukry

4,6 g/100ml

Bílkoviny

3,3 g/100ml

Sůl

0,1 g/100ml

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně

Vůně a chuť

příjemně nakyslá, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

  • nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky
  • mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou

Technologický postup

  1. příprava mléčné směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek bakteriální kultury
  5. ferrmentace v řízených podmínkách
  6. vychlazení
  7. finální úprava konzistence (homogenizace apod.)
  8. naplnění do obalu
  9. skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

mléčný tuk: 1%

enterobacteriaceae: max. 10 KTJ/ml

 

Uživatel

Schváleno

12.3.2024 10:53:10

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Kysané podmáslí (30.5.2017 12:43:03)