Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové budapešť

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/0379

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové budapešť se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené zeleninovou pikantní složkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803442983

Balení

Typ: Plastový kelímek s plastovým víčkem, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

zeleninová složka (paprika 42 %, cukr, cibule 8 %, jedlá sůl, rajčata 4 %, citronová šťáva, extrakty paprika a chilli)

9,5 %

sušené mléko

sušené podmáslí

bramborový škrob

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1336 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

7,6 g/100g

Z toho cukry

6,3 g/100g

Bílkoviny

3,5 g/100g

Sůl

1,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Přirozená, zabarvená po zeleninové složce do červena.

Vůně a chuť

Čistě nakyslá, smetanová, pikantní po zeleninové paprikově rajčatové složce.

Konzistence

Stejnorodá, roztíratelná, mírně puštěná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.

Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem

Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,

Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31 %.

Obsah sušiny min 42 %.

Uživatel

Schváleno

30.9.2025 21:06:59

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky