Jihočeské tradiční pomazánkové budapešť
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0379
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové budapešť se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené zeleninovou pikantní složkou.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803442983
Balení
Typ: Plastový kelímek s plastovým víčkem, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
zeleninová složka (paprika 42 %, cukr, cibule 8 %, jedlá sůl, rajčata 4 %, citronová šťáva, extrakty paprika a chilli)
9,5 %
sušené mléko
sušené podmáslí
bramborový škrob
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1336 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
7,6 g/100g
Z toho cukry
6,3 g/100g
Bílkoviny
3,5 g/100g
Sůl
1,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Přirozená, zabarvená po zeleninové složce do červena.
Vůně a chuť
Čistě nakyslá, smetanová, pikantní po zeleninové paprikově rajčatové složce.
Konzistence
Stejnorodá, roztíratelná, mírně puštěná syrovátka není na závadu.
Nadstandardní parametry
Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.
Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31 %.
Obsah sušiny min 42 %.
Uživatel
Schváleno
30.9.2025 21:06:59
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený