Výrobky

Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/0376

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Společnost

ČESKÁ VEJCE CZ, a.s.
Zdislavice 214
Zdislavice, 257 64
Česká republika

Definice balení

EAN

8594013180321

Balení

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M 360, velikost: 360 ks

Složení

vejce

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

622

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g) barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice

Technologický postup

  1. Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
  2. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
  3. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
  4. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
  5. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
  6. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
  7. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Procesní stav

Schválený