Výrobky

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové

Číslo cechovní normy

2020-09-08-0498

Číslo výrobku

2019-11-11-0462/2065

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný

Charakteristika výrobku

Tavený (extra)smetanový sýr

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803345406, 8593803344294, 8593803344942

Balení

Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 125 g

Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 140 g

Typ: 4 hranolky á 50 g v hliníkové fólii a papírové krabičce, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

sýry

smetana

25 %

voda

máslo

sušené podmáslí

tavicí soli

rostlinná vláknina

Přídatné látky

E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)

E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)

E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1311 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

30 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

1,8 g/100g

Z toho cukry

1,6 g/100g

Bílkoviny

10 g/100g

Sůl

2,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: stejnorodá, smetanově krémová.

Vůně a chuť

Čistá, jemně mléčná až máslová, charakteristická pro použité sýry.

Konzistence

Jemná, hladká, lehce roztíratelná, nelepivá, nelomivá.

Nadstandardní parametry

Minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 40 %.

Obsah tuku v sušině vyšší než 60 %.

Obsah laktózy do 5 %.

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

 

Technologický postup

Příprava vstupních surovin (mletí sýra) → tavení → plnění do obalu (hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu → chlazení → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk v sušině min. 64 %.

Uživatel

Schváleno

16.4.2024 12:07:24

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové 125 g (28.4.2023 08:04:32)

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové 125 g (27.10.2022 13:56:28)

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové 125 g (25.2.2022 10:16:49)

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové 125 g (24.2.2020 07:23:15)