Výrobky

NIVA porcovaná 100 g

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0037

Číslo výrobku

2015-12-22-0037/1257

Charakteristika výrobku

obsah tuku v sušině 50 %; obsah soli maximálně 5 %.

Společnost

BOHEMILK, a.s. - závod NIVA
Dolní Přím 2
Dolní Přím, 503 16
Česká republika

Definice balení

EAN

403115

Balení

Typ: Al fólie, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1390

Senzorické požadavky

Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený povrch se znatelnými vpichy a mramorovitým růstem ušlechtilé plísně. Barva:bílá až smetanově nažloutlá.

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %. Bez konzervačních látek . Bez aromat. Bez obsahu laktózy. Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

 
  1. Standardizace mléka
  2. Pasterizace a sýření
  3. Zpracování zrna na výrobníku
  4. Formování zrna
  5. Odkápání
  6. Solení
  7. Zrání
  8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
  9. Balení
  10. Expedice
 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Procesní stav

Schválený

Obrázky