Výrobky

Jihočeská niva 30 % FIT

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0759

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 30 %

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803336886

Balení

Typ: plastová vanička, výseč z bochníku, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

96 %

sůl

3 %

mlékařské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

syřidlo

chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1152 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

28 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti,  částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být  viditelné stopy po vpichách                              

  

Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v  těstě          

   

Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý                

Vůně a chuť

slaná, pikantní po ušlechtilé plísni

Konzistence

jemná, tužší, elastická, mramorovaná s tužší pevnou kůrou na povrchu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ , bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat

samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)

minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  →zrání při řízených podmínkách →příp. porcování→ balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 30 % 

Uživatel

Schváleno

14.9.2023 11:34:11

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek

Procesní stav

Zrušený