Výrobky

Romadur Klášterní sýr 125 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2020-06-12-0475

Číslo výrobku

2015-12-22-0034/0693

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem

Charakteristika výrobku

Romadur Klášterní sýr  125 g - sýr zrající pod mazem.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803313252

Balení

Typ: hliníková folie polepená papírem, velikost: 125 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1456 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: sýr kulatého tvaru.

Barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá povrch se žlutým až žlutooranžovým mazem.

Vůně a chuť

Mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách.

Konzistence

Jemná, měkká až výrazně měkká podle stupně zralosti.

Výskyt dírek nebo trhlinek v sýrové hmotě.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“  

Vyrobeno v České republice;

Odpovídá definici  " česká potravina".

Bez konzertvantů.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra → balení do spotřebitelských obalů → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku 31 %.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 09:59:54

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Historie

Romadur Klášterní sýr 125 g (8.12.2021 08:07:15)

Klášterní sýr 125 g (12.11.2017 12:57:30)