Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové šunka

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/0755

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové se šunkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené šunkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803442907, 8593803442471

Balení

Typ: Plastový kelímek s plastovým víčkem., velikost: 150 g

Typ: Plastový kbelík s víkem, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

sušené mléko

sušené podmáslí

šunka nejvyšší jakosti

5 %

bramborový škrob

jedlá sůl

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1303 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

5,2 g/100g

Z toho cukry

4,4 g/100g

Bílkoviny

4 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Přirozená, nažloutlá s viditelnými kousky šunky.

Vůně a chuť

Čistě nakyslá, smetanová, po šunce.

Konzistence

 Stejnorodá, roztíratelná, mírně puštěná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.

Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem

Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,

Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31 %.

Obsah sušiny min 42 %.

Uživatel

Schváleno

12.4.2024 11:56:23

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeské tradiční pomazánkové šunka 150 g (28.4.2023 15:15:35)

Jihočeské tradiční pomazánkové šunka 150 g (31.3.2023 15:53:31)

Jihočeské tradiční pomazánkové šunka 150 g (8.2.2022 12:10:22)