Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 1 kg

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/2213

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným  mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené sušeným česnekem a sušenou cibulkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803442952

Balení

Typ: plastový kelímek s platovým víčkem, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

sušené mléko

sušené podmáslí

bramborový škrob

sušený česnek

1.3 %

jedlá sůl

sušená cibule

0.2 %

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1320 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

6,2 g/100g

Z toho cukry

5,4 g/100g

Bílkoviny

4 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: přirozeně bílá až krémově žlutá, s kousky sušené cibulky a česneku v celé hmotě.

Vůně a chuť

Čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí cibulky a česneku.

Konzistence

Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.

Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.

Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin ( pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury→ fermentace → přídavek škrobu, soli a sušené cibule a česneku → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31 %.

Obsah sušiny min. 42 %.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:10:40

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Historie

Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 1 kg (7.2.2022 13:58:24)

Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 1 kg (3.2.2022 10:54:08)

Jihočeské tradiční pomazánkové česnek a jarní cibulka 1 kg (17.6.2020 14:42:57)