Výrobky

Jihočeská niva tavený sýr 60 % 125 g

Číslo cechovní normy

2017-02-28-0159

Číslo výrobku

2017-02-28-0159/2409

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný

Charakteristika výrobku

-    obsah tuku v sušině 60 %
-    obsah laktózy do 5 % 

- více než 50 %sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803664637

Balení

Typ: Tavený sýr o hmotnosti 125 g (plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem a převlečeným plastovým ví, velikost: 125 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchodní a velkoobchodní síť

Složení

Sýr (z toho niva 55 %), máslo, voda, tvaroh

Přídatné látky

E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)

E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)

E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1240 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

27 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

1,2 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

13 g/100g

Sůl

3,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: stejnorodá, se zelenomodrým nádechem po nivě

Vůně a chuť

pikantní, výrazná po chuti nivy

Konzistence

roztíratelná, mírně písčitá, případné hrudky nivy nejsou na závadu

Nadstandardní parametry

-    obsah tuku v sušině 60 %
-    obsah laktózy do 5 % 

- více než 50 %sušiny taveného sýra je tvořeno sýrem, podle kterého je pojmenován

Technologický postup

Příprava vstupních surovin → tavení → plnění do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

-    obsah tuku v sušině 60 %
-    obsah laktózy do 5 % 

Uživatel

Schváleno

24.3.2022 08:58:28

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Jihočeská niva tavený sýr 60 % 125 g (15.10.2021 11:52:38)

Tavený sýr Lipno s nivou 125 g (13.10.2021 09:17:19)