Těstoviny vaječné
Číslo cechovní normy
2017-03-14-0203
Zadavatel normy
Společnost
Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- pšeničná mouka
- voda
- vaječná směs (minimální obsah sušené vaječné směsi 2 %)
Přípustné složky
- sušená zelenina
- houby
- koření
- bylinky
- kakao
Nepřípustné složky
barviva
Technologický postup
Potravina vyrobená tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta, připraveného z pšeničné mouky, vody, sušené vaječné směsi s přísadou sušené zeleniny, koření nebo bylinek, hub nebo kakaa
Nadstandardní parametry
kvalita použitých surovin (vlastní vyrobené suroviny - bylinky, koření, zelenina, houby) obsah vaječné směsi minimálně 2 %
Rozhodčí metody
metoda AOAC Official Method 994.10 Cholesterol in Foods
v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky
Senzorické požadavky
Vzhled
těstoviny různých tvarů (např.tenké a široké nudle, kolínka s vějířkem, drobení);
barva: žlutá, zelená, červená nebo hnědá dle přísady sušené zeleniny, bylinek, koření, hub nebo kakaa.
Vůně a chuť
chuť těstovin, popř. po použitých bylinkách, koření, zelenině, houbách nebo kakau, dle přísady
Konzistence
těstoviny po uvaření jsou nelepivé, příjemné na skus
Procesní stav
Schválený