Výrobky

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy (<0,01 g/100 g)

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1787

Charakteristika výrobku

obsah laktózy: <0,01 g/100 g. jahodová složka:cukr, jahody 44 %, voda, barvicí koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma, citrónový koncentrát.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803122458

Balení

Typ: Plastový kelímek s papírovým přebalem uzavřený hliníkovým víčkem o hmotnosti , velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jahodová složka

17 %

enzym laktáza

sušené mléko

jogurtové kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

448

Senzorické požadavky

Vzhled

jogurtová hmota – mléčně bílá až smetanová.

Vůně a chuť

chuť a vůně: jogurtová hmota -čistá, jogurtová, mírně nasládlá , po zamíchání po jahodové složce. konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Konzistence

konzistence: jemně krémovitá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná složka odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu; obsah jahody ve finálním výrobku splňuje požadavek min. 4,5 %; ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.

Technologický postup

Příprava mléčné směsi → pasterace → vychlazení na teplotu fermentace → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace za řízených podmínek → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním jahodové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený