Boni - řecký jogurt bílý
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-18-0101
Číslo výrobku
2016-03-18-0102/2585
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt
Charakteristika výrobku
Jogurt bílý s vysokým obsahem bílkovin
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pavelkova 597/18 Olomouc-Holice, 779 00
Definice balení
EAN
8593807753009
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 140 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
267 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,7 g/100g
Sacharidy
3,5 g/100g
Z toho cukry
3,5 g/100g
Bílkoviny
10 g/100g
Sůl
0,09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
mléčně bílá až krémová
Vůně a chuť
jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
stejnorodá, hladká, hustá
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko, vysoký obsah bílkovin (11%)
Technologický postup
Příprava mléčné směsi
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace
Odstranění části syrovátky
Vychlazení
Plnění do spotřebitelského obalu
Skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
Obsah bílkovin 10%
tuk 1 %
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Listeria monocytogenes: max. 100/g
živé jogurtové kultury min 107 na konci doby použitelnosti
Uživatel
Schváleno
11.12.2025 11:50:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený