Výrobky

Eidamský sýr 45 % - plátky 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0019

Číslo výrobku

2015-12-22-0019/0451

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý

Charakteristika výrobku

mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny z mléka působením syřidla, prokysáváním a oddělením podílu syrovátky

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006320665

Balení

Typ: PE fólie, baleno v modifikované atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

E 160 bII - Annato norbixin

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1350 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

16 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

2 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

Nadstandardní parametry

  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
  • obsah sušiny: minimálně 55 % u sýra se 45 % tuku v sušině;
  • Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě.

Technologický postup

  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp.: neg. v 25 g

Listeria Monocytogenes: neg. v 25 g

Koagulázo-pozitivní stafylokoky: neg. v 25 g

sušina: min. 49%

tuk v sušině: min. 30%

sůl: max. 2,5%

 

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 08:55:28

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

16.8.2021

Procesní stav

Schválený

Historie

Eidamský sýr 45 % - plátky 100 g (30.5.2017 12:35:21)