Syrové kravské mléko
Název | Hodnota |
---|---|
Číslo cechovní normy | 2016-03-18-0127 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté |
Zadavatel normy | |
Společnost | Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky Počernická 96/272 108 03 Praha 10 - Malešice Česká republika |
Požadavky na složení | |
Povinné složky | (kravské) mléko 100% |
Přípustné složky | Nejsou |
Nepřípustné složky | nejsou |
Technologický postup | Získávání a úchova mléka před dodávkou:
|
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem, vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot |
Vůně a chuť | čistě mléčná bez jiných příchutí a pachů |
Konzistence | stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot |
Nadstandardní parametry | Dle výsledků akreditovaných laboratoří kontroly jakosti mléka smí být:
Obsah nutričně významných složek (vážený průměr při nejméně 4 vzorcích za měsíc):
|
Rozhodčí metody | Referenční metoda pro stanovení obsahu tuku ČSN EN ISO 1211 (gravimetrická metoda), ČSN ISO 488 butyrometricky dle Gerbera. Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků ČSN 57 0530 sušinu, tukuprostou sušinu a obsah bílkov případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.04.2019 14:40:34 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.04.2019 14:40:34 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |