Výrobky

Jihočeská niva 30 % FIT - porce 100 g - pro Ahold

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/2442

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 30 %.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803337173

Balení

Typ: Plastová folie, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Mléko

96 %

Sůl

3 %

Mlékařské kultury

Ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

Syřidlo

Přídatné látky

E 509 - chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1152 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

28 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: tvar výseče z bochníku.

Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.

Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.

Vůně a chuť

Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná, tužší, elastická, mramorovaná s tužší pevnou kůrou na povrchu.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Bez konzervačních látek.

Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.

Bez aromat.

Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).

Minimální doba zrání 3 týdny.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  → zrání při řízených podmínkách → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 30 %.

Uživatel

Schváleno

14.9.2023 19:39:48

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený