Výrobky

Jihočeská niva 45% - bochník 2,4 kg

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0786

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 45 %

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

98599999996937

Balení

Typ: hliníková fólie, velikost: 2400 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Mléko

96 %

Jedlá sůl

3 %

mlékařské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

syřidlo

chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1363 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti,  částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být  viditelné stopy po vpichách                              
   
vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v  těstě           
    
barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý       

Vůně a chuť

slaná, pikantní po ušlechtilé plísni  

Konzistence

jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ , bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat

samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)

 

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení  →zrání při řízených podmínkách →příp. porcování→ balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 45 %

Uživatel

Schváleno

14.9.2023 11:39:18

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky