Výrobky

Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy 250 g

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0539

Číslo výrobku

2016-09-06-0146/1250

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - polotučný

Charakteristika výrobku

Tvaroh polotučný bez laktózy, obsah laktózy <0,01 g/100 g.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803614137

Balení

Typ: plastový kelímek uzavřený hliníkovým víčkem, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

smetana

mlékařské kultury

enzym laktáza

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

397 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva bílá až smetanová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Jemná, krémovitá, hladká; přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka; mírné uvolnění syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko; obsah sušiny min. 18 %.

Technologický postup

Příprava mléka (pasterace) → přídavek kultury, syřidla a enzymu → srážení → oddělení sraženiny a syrovátky odstředivkovým procesem → standardizace tvarohu smetanou → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny minimálně 18 %.

Obsah tuku 4,4 g.

Obsah laktózy méně než 0,01 g/100g.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 09:50:41

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Historie

Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy 250 g (4.1.2019 07:22:30)