Výrobky

Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0038

Číslo výrobku

2015-12-22-0038/0666

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - extra tvrdý (ke strouhání)

Charakteristika výrobku

Tylžský sýr archivní    – bochník cca 2,8 kg - extra tvrdý sýr.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

297518

Balení

Typ: sýrový bochík s ochraným nátěrem na povrchu, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1581 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: ochranný nátěr na povrchu sýra obsahuje konzervant natamycin - kůra sýra není určena ke konzumaci.

Barva: plastový povrch sýru žluté barvy, na řezu jemně žlutá.

Vůně a chuť

Čistě mléčně nakyslá, příjemně pikantní chuť, typická pro vyšší zralost sýra.

Konzistence

Vláčná, na řezu přítomnost malých kaveren.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.

Minimální doba zrání 6 měsíce při řízených podmínkách.

  • Vyrobeno v České republice.
  •  
  • Odpovídá definici "česká potravina".

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → aplikace ochranného plastového nátěru na povrch → balení → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 48 %.

 

 

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:00:46

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg (29.4.2022 13:24:05)

Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg (23.10.2017 12:35:55)