Výrobky

Jihočeská Niva 50 % - půlená cca 1,2 kg

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0646

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

296357

Balení

Typ: polovina bochníku zabalená v hliníkové folii, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1457 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

29 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

19 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: polovina bochníku se známkami ošetření povrchu mytím, prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách na řezu, hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světle hnědý.

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni

Konzistence

jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

'- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ - obsahu sušiny min. 51 %, - bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat - samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný) - minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → porcování → balení → expedice

Procesní stav

Zrušený

Obrázky