Výrobky

Niva Premium 60 % - porce 110 g

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0647

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

sýr s plísní uvnitř hmoty

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803336190

Balení

Typ: plastová vanička, výseč z bochníku, velikost: 110 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1591 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

34 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

22 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

19 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

tvar bochníku se známkami ošetření povrchu mytím, prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu,

na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách na řezu

hmota sýra: barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě

barva povrchu: sýrově krémová až světlehnědá

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni

Konzistence

konzistence: jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ , bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat

samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)

minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → balení → expedice

Uživatel

Schváleno

18.9.2023 12:04:23

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Niva Premium 60 % - porce 110 g (13.10.2017 08:58:10)