Výrobky

Boni - řecký jogurt meruňkový

Číslo cechovní normy

2018-04-12-0383

Číslo výrobku

2018-04-12-0383/2584

Charakteristika výrobku

Jogurt ochucený s vysokým obsahem bílkovin

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807753030

Balení

Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 140 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

ochucující složka

21 %

jogurtová kultura

Přídatné látky

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

382 kj / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,5 g/100g

Sacharidy

12 g/100g

Z toho cukry

11 g/100g

Bílkoviny

8,7 g/100g

Sůl

0,08 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

krémová až mírně nažloutlá s kousky ovoce

Vůně a chuť

jemně nakyslá, po použité ochucující složce

Konzistence

hladká, hustá s kousky ovoce

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko, vysoký obsah bílkovin (8,7%), obsah ovoce ve výrobku 7,3%

Technologický postup

Příprava mléčné směsi

Pasterace

Vychlazení na teplotu fermentace

Přídavek jogurtové kultury

Fermentace

Odstranění části syrovátky

Vychlazení

Přídavek ochucující složky

Plnění do spotřebitelského obalu

Skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:

Obsah bílkovin 8,7%

tuk 0,8 %

MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:

Listeria monocytogenes: max. 100/g

živé jogurtové kultury min 107 na konci doby použitelnosti

Uživatel

Schváleno

31.5.2021 13:59:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený