Výrobky

Sladká tečka Mámení

Číslo cechovní normy

2016-06-09-0161

Číslo výrobku

2016-06-09-0161/2525

Zařazení dle legislativy

Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoládové bonbóny

Charakteristika výrobku

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě s lískooříškovou náplní a celými jádry lískových ořechů.   původ složek: Cukr - ČR; Rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový) -  Švédsko Kakaové máslo -  Nizozemí Pražená jádra lískových ořechů -  Itálie Sušené mléko plnotučné a odstředěné  - ČR Kakaová hmota - Nizozemí Lískooříšková pasta -  Itálie Upřesnění energetické hodnoty v kcal: energetická hodnota uvedena na obale v kcal je: 560 kcal/100 g.  

Společnost

Carla spol. s r.o.
Krkonošská 2850
Dvůr Králové nad Labem, 544 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8595019629103

Balení

Typ: Papírový box, ve kterém jsou bonbony jednotlivě baleny, velikost: 133 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

cukr

rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový)

laktóza

emulgátory (sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát)

aroma

vanilkové aroma

kakaové máslo

pražená jádra lískových oříšků

8 %

sušené mléko plnotučné a odstředěné

kakaová hmota

lískooříšková pasta

2.8 %

laktóza

sušená syrovátka

kakaový prášek se sníženým obsahem tuku

Přídatné látky

E 322: Lecitiny (Antioxidant, emulgátor)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

2335 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

vláknina

1.6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: bonbon ve tvaru kulaté pralinky s plochým dnem, s přiměřeným leskem na povrchu, bez cizích příměsí; Barva: světle hnědá

Vůně a chuť

Chuť a vůně: Lískooříšková s chutí mléčné čokolády, bez cizích chutí a vůní

Nadstandardní parametry

Minimální obsah Lískooříškové pasty ve výrobku 2,8 %; Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %; celkový obsah čokolády minimálně 30 % celkové hmotností výrobku.    

Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování, formování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost při 105 °C – ČSN 53 0146-3 – max. 1,5 %; Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %; Obsah lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %.; Celkový počet mikroorg./g              < 5x10 na třetí; Plísně / g                                              < 10; Salmonella spp./25g                           0; Enterobakterie / g                             < 5x10 na druhou.

Procesní stav

Zrušený