Výrobky

Caesar Bleu 50 % - bochník cca 1,2 kg

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/0899

Charakteristika výrobku

sýr s plísní uvnitř hmoty;

sušina min. 51 %.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

295971

Balení

Typ: plastová fólie, velikost: 1

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékařské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1457 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

29 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

19 g/100g

Sacharidy

0,6 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: tvar bochníku se známkami ošetření povrchu mytím,
prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
na řezu hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světlehnědý

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni    

Konzistence

konzistence: jemná, drobivě roztíratelná                        

Nadstandardní parametry

  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
  • obsahu sušiny min. 51 %;
  • bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat;
  • samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný);
  • minimální doba zrání 3 měsíce.

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání   → mytí povrchů → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min 51 %.

Uživatel

Schváleno

13.1.2022 13:01:04

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený