Výrobky

Jihočeský Cottage - pažitka 150 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-26-0421

Číslo výrobku

2019-02-26-0421/1488

Charakteristika výrobku

Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803311531

Balení

Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem a převlečným víčkem., velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

smetana

20 %

pažitka

0.2 %

mlékařské kultury

jedlá sůl

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

497

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně

Vůně a chuť

barva: bílá až smetanová s kousky pažitky ve hmotě; chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, po pažitce.

Konzistence

konzistence: sýr jemný hrudkovitý, smetana tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko použití výhradně nezakysané vychlazené smetany sýrová hmota bez přídatných látek ochucující složka – bez barviv a konzervantů

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou a pažitkou → plnění do obalů → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: 21 %; Obsah tuku: min. 5 %. Mikrobiolog. požadavky: Listeria monocytogenes neg/25 g; Escherichia coli < 100 KTJ/g; Koagulázopozit. stafylokoky < 100 KTJ.

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený