Tavený sýr HIT high protein
Číslo cechovní normy
2020-09-08-0498
Číslo výrobku
2020-09-08-0498/0533
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný
Charakteristika výrobku
roztíratelný tavený sýr balený do Al-fólie ve tvaru hranolku
Společnost
TANY, spol. s r.o.
Čsl.legií 563
Nýrsko, 340 22
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
TANY, spol. s r.o., Československých legií 563, 340 22 Nýrsko
Definice balení
EAN
8594004473363
Balení
Typ: papírová krabička, 3 ks, velikost: 135 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
pitná voda
sýry
40 %
sušené mléko
Přídatné látky
tavicí soli: E 452, E 450, E 339
stabilizátor: E 407
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
613 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,2 g/100g
Sacharidy
2,8 g/100g
Z toho cukry
2,8 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
lesklý a hladký, tavený sýr ve tvaru hranolku
Vůně a chuť
jemně mléčně nakyslá, typická, čistá, plná sýrová
Konzistence
stejnorodá, lehce roztíratelná, po vychlazení bez výrazné přilnavosti k Al-fólii
Nadstandardní parametry
Tavený sýr s vysokým podílem přírodních sýrů zajišťujících vysoký obsah bílkovin (více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry). Receptura neobsahuje žádné náhražky mlékárenských surovin a obsah laktózy není vyšší než 5 % hmotnostních.
Technologický postup
- příprava surovin podle receptury
- tavení
- formování a balení
- chlazení
- skladování a expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah sušiny: min. 30 %
pH: 5,6 - 6,0
Escherichia coli: n (5), c (2), m (100), M (1000)
Listeria monocytogenes: n (5), c (0), m, M (100)
Uživatel
Schváleno
9.5.2025 11:58:11
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený