Výrobky

Jihočeská niva Premium 70 %

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0094

Číslo výrobku

2015-12-22-0094/2438

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 70 %.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MADETA a. s., Chvalšinská 234, 381 01 Český Krumlov

Definice balení

EAN

100 g - 8593803336954, 1200 g - 98599999996982

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g

Typ: Hliníková fólie, velikost: 1200 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Mléko

96 %

Jedlá sůl

3 %

Mlékařské kultury

Plíseň Penicillium roqueforti

Syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1743 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

41 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

27 g/100g

Sacharidy

0,3 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

13 g/100g

Sůl

3,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled 100 g: tvar kruhové výseče z bochníku.

Vzhled 1200 g: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti,  částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být  viditelné stopy po vpichách                              

Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.

Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.         

Vůně a chuť

Slaná, pikantní po ušlechtilé plísni, jemná, máslová.

Konzistence

Jemná, drobivě roztíratelná až mazlavá.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Bez konzervačních látek.

Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.

Bez aromat.

Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).

Minimální doba zrání 2 měsíce.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině min. 70 %.

Uživatel

Schváleno

8.4.2024 10:51:11

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Jihočeská niva Premium 70 % - porce 100 g (14.9.2023 15:53:44)

Jihočeská niva Premium 70% - porce 100 g (8.9.2023 07:54:45)

Jihočeská niva Premium 70 % - bochník cca 1,2 kg (14.9.2023 16:00:52)

Jihočeská niva Premium 70% - bochník 1,2 kg (8.9.2023 08:01:22)