Výrobky

Boni – smetanový jogurt s příchutí vaječného likéru

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/2158

Charakteristika výrobku

  • smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
  • ochucující složka 15% (cukr, pitná voda, vaječné žloutky, zahušťovadla: modifikovaný škrob, jedlá sůl, paprikový a kurkumový extrakt, aroma.

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807222154

Balení

Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

ochucující složka

15 %

jogurtová kultura

Přídatné látky

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

561

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: typická pro použitou  ochucující složku - vaječný likér.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení - vaječný likér.

Konzistence

krémovitá, hladká.

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Příprava a standardizace smetany; Pasterace; Vychlazení na teplotu fermentace; Přídavek jogurtové kultury; Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách; Naplnění do spotřebitelského obalu; Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 107 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený

Historie

Boni – smetanový jogurt s příchutí vaječného likéru (15.5.2020 09:15:06)