Boni – smetanový jogurt s příchutí vaječného likéru
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2158
Charakteristika výrobku
- smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
- ochucující složka 15% (cukr, pitná voda, vaječné žloutky, zahušťovadla: modifikovaný škrob, jedlá sůl, paprikový a kurkumový extrakt, aroma.
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222154
Balení
Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ochucující složka
15 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: typická pro použitou ochucující složku - vaječný likér.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení - vaječný likér.
Konzistence
krémovitá, hladká.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko;
Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky;
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky);
Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Příprava a standardizace smetany;
Pasterace;
Vychlazení na teplotu fermentace;
Přídavek jogurtové kultury;
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách;
Naplnění do spotřebitelského obalu;
Vychlazení skladování v chladu před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 8%
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 107 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Zrušený