Výrobky

Tavený sýr Jihočeské Lipno se šunkou nejvyšší jakosti 140 g

Číslo cechovní normy

2019-09-09-0444

Číslo výrobku

2019-09-09-0444/2411

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný

Charakteristika výrobku

Tavený sýr se šunkou nejvyšší jakosti - roztíratelný  

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803349671

Balení

Typ: Tavený sýr o hmotnosti 140 g (papírový obal s hliníkovými trojúhelníčky uvnitř), velikost: 140 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchodní a velkoobchodní síť

Složení

Sýry

voda

máslo

šunka (kýta 97%, pitná voda, jedlá sůl, extrakty zeleniny, extrakty koření)

5 %

tavicí soli

sušené podmáslí

rostlinná vláknina

Přídatné látky

E 452: Polyfosforečnany (tavicí sůl)

E 450: Difosforečnany (tavicí sůl)

E 339: Fosforečnany sodné(tavicí sůl)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1286 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

28 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

1,7 g/100g

Z toho cukry

1,6 g/100g

Bílkoviny

13 g/100g

Sůl

2,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: smetanová až sýrově žlutá, zabarvená po použité šunce

Vůně a chuť

 

čistá, jemně sýrová, výrazná po přidané šunce

Konzistence

jemná, hladká, lehce roztíratelná, homogenní

Nadstandardní parametry

-    Dodržen minimální obsah sýra 35 % (více než 35 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry)
-    obsah tuku v sušině vyšší než 60 %
-    obsah laktózy do 5 %

-   obsahuje šunku nejvyšší jakosti

Technologický postup

Příprava vstupních surovin → tavení → plnění do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice
 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk v sušině min. 60 %

Uživatel

Schváleno

1.4.2022 08:50:03

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Tavený sýr Lipno se šunkou 140 g (13.10.2021 09:34:20)