Výrobky

Excelent Gold s rajčaty a bazalkou

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0019

Číslo výrobku

2015-12-22-0019/2614

Charakteristika výrobku

Polotvrdý sýr s nízkodohřívanou sýřeninou, s obsahem tuku v sušině 48% s rajčaty a bazalkou

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: plátky, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +2°

Složení

mléko

jedlá sůl

rajče

0,4 %

bazalka

0,06 %

chlorid vápenatý

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

barvivo betakaroten

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1407 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

27 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

2 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu a na povrchu přítomnost koření, odstín barvy po přidaném koření

Vůně a chuť

Čistě mléčně nakyslá. Výrazná po přidaném koření

Konzistence

Jemná, vláčná a pružná, na řezu menší počet dírek, mírné provzdušnění není na závadu

Nadstandardní parametry

  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
  • obsah tuku v sušině : min. 48 %;
  • Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě

Technologický postup

  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. přídavek koření
  4. napouštění sýrového zrna do forem
  5. lisování
  6. solení
  7. balení
  8. zrání
  9. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení

Uživatel

Schváleno

27.7.2021 11:30:13

Schválil

Cechovní normy