Výrobky

Játrová paštika

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-22-0367

Číslo výrobku

2018-02-22-0367/2594

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - polokonzervy

Charakteristika výrobku

Vepřová játrová paštika,

  • Masný výrobek, pasterovaný, typ polokonzerva (kategorie dle vyhlášky č. 69/2016, příloha č. 6 a 7).
  • Výživové hodnoty neuvedeny: Osvobozeni jako malovýrobní řemeslná produkce. Zákon 110/1997, § 6 odst. 4 specifikuje okolnosti, kdy malovýrobní produkce je osvobozena od uvádění výživových údajů. EU 1169/2011, příloha V, 19. bod: řemeslná maloprodukce může být uváděna na trh bez výživových údajů, pokud PPP dodává do místního maloobchodu, který přímo zásobuje spotřebitele.  

Společnost

Mgr. Petra Strnad
Potoky 5431
Zlín, 76001

Definice balení

Balení

Typ: sklenice (pasterováno), velikost: 160 g

Způsob distribuce výrobku

eshop, prodej ze dvora, prodej v místním maloobchodu (farmářské krámky)

Složení

vepřová játra

81,5 g

vepřové sádlo

máslo

vepřová pečeně

česnek bílý

sůl

pepř bílý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Senzorické požadavky

Vzhled

Světlehnědá krémová roztíratelná paštika hladké konzistence. Na povrchu paštiky ve sklenici je nesouvislá vrstva vyvařeného tuku. Vzduchové dutinky.

 

Vůně a chuť

Vůně masová, po játrech.

Chuť jemná po játrech a použitém koření, masitá.

Konzistence

Krémová roztíratelná paštika hladké konzistence.

Nadstandardní parametry

Vysoký podíl masa.

Vyrobeno rukodělně z českých surovin.

Bez přidaných konzervantů, chemických látek, bez barviv, bez přidaných sladidel, bez zvýrazňovačů chuti, bez přidaného lepku.

Technologický postup

Očistit játra, očištěnou šalotku nakrájet na kostičky s česnekem, společně orestovat s játry. Játra nechat vychladnout, společně rozmixovat s máslem, vepřovou pečení a vepřovým sádlem v mixéru. Dochutit solí a pepřem, plnit do sklenice. Zavřít víčkem a na +100° C zavařit v zavařovacím hrnci po dobu 45 minut.

Trvanlivost 2 měsíce v chladu do +7° C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku 33,78 % (+-2,5 %) – testováno Metodou SOP CHE 10/96, gravimetrie ve Státním veterinárním ústavu Olomouc.

Uživatel

Schváleno

9.6.2021 08:25:34

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený