Boni - smetanový jogurt kávový
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2580
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt zrající v tanku ochucený
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222192
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ochucující složka
16 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
kyselina citronová
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
578 kj / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
8,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5 g/100g
Sacharidy
13 g/100g
Z toho cukry
13 g/100g
Bílkoviny
2,7 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
typická pro použitou ochucující složku
Vůně a chuť
čistá, plná, smetanová, kávová
Konzistence
krémovitá
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Technologický postup
Příprava a standardizace smetany
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Dávkování ochucující složky
Naplnění do spotřebitelského obalu
Vychlazení skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 8 %
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Kulturní mikroflóra: min. 107 /g na konci doby trvanlivosti
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Uživatel
Schváleno
31.5.2021 14:01:30
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený