Cukrářská poleva extra bílá
Číslo cechovní normy
2016-06-09-0152
Zařazení dle legislativy
Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - tekuté výrobky z cukru
Zadavatel normy
Společnost
Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- Cukr (řepný nebo třtinový),
- rostlinný tuk (palmový) RSPO-MB,
- mléčné součásti (sušené mléko, resp. sušené smetana, resp. sušené syrovátka, resp. laktóza, resp. mléčný tuk),
- emulgátor (viz. přípustné složky).
Přípustné složky
- vanilkové aroma,
- regulátory kyselosti (kyselina citronová),
- emulgátory:
- lecitin (rostlinný),
- polyglycerol-polyricin-oleát.
Nepřípustné složky
- částečně ztužené rostlinné tuky,
- palmové tuky bez certifikace RSPO,
- jiná aromata,
- barviva,
- náhradní sladidla,
- obilné složky (mouka, škroby, lepek)
Technologický postup
Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování a formování.
Nadstandardní parametry
Minimální obsah mléčné sušiny 10 %,
Maximální obsah tuku 40 %
Rozhodčí metody
Stanovení obsahu celkového tuku ČSN 56 0130-6, ČSN ISO ČSN 12966 Analýza methylesterů mastných kyselin GC, v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
lesklá, hladká, v různých tvarech , barva: smetanově bílá
Vůně a chuť
mléčná, bez cizích chutí a vůní
Konzistence
tvrdá s ostrým lomem
Procesní stav
Schválený