Výrobky

SOLTY Hospodské brambůrky solené

Číslo cechovní normy

2022-03-29-0536

Číslo výrobku

2022-03-29-0536/0376

Zařazení dle legislativy

Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory

Charakteristika výrobku

klasické smažené bramborové lupínky, solené

Společnost

Petr Hobža Snack a.s.
Za Drahou 1857
Strážnice, 69662

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petr Hobža Snack a.s., Za Drahou 1857, 696 62 Strážnice

Definice balení

EAN

8592784902950

Balení

Typ: BoPP fólie - sáček, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

závoz na centrální sklady řetězce

Složení

brambory

66,5 %

řepkový olej

32 %

jedlá sůl

1,5 %

Energetická hodnota výrobku

2230 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

32 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

55 g/100g

Z toho cukry

1,5 g/100g

Bílkoviny

6,5 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

zlatavé smažené bramborové lupínky, barve ojediněle okrová až nahnědlá

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická po smažených bramborách, příjemně slaná

Konzistence

lupínky při skusu křupavé

Nadstandardní parametry

vyráběno bez blanšírování kvůli zachování typické bramborové chuti

Technologický postup

bramborové hlízy jsou omyty vodou a zbaveny kamenů a dalších možných kontaminantů

brambory jsou zbaveny slupky

inspekce oškrabaných brambor – vyřazení nevyhovujících hlíz

plátkování brambor

promytí plátků brambor ve vodě

smažení plátků v oleji – doporučená max.teplota na vstupu do fritézy 175°C, doporučená výstupní teplota oleje z fritézy 168°C

třídění usmažených lupínků na základě barvy (tmavé lupínky jsou vyřazeny z důvodu možného vysokého obsahu akrylamidu)

ochucení lupínků

vážení a balení lupínků do sáčků

skupinové balení sáčků do kartonů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

max.tuk 42%, sůl max.1,5%

Uživatel

Schváleno

30.9.2025 20:45:58

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený