SOLTY Hospodské brambůrky solené
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-03-29-0536
Číslo výrobku
2022-03-29-0536/0376
Zařazení dle legislativy
Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - brambory
Charakteristika výrobku
klasické smažené bramborové lupínky, solené
Společnost
Petr Hobža Snack a.s.
Za Drahou 1857
Strážnice, 69662
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petr Hobža Snack a.s., Za Drahou 1857, 696 62 Strážnice
Definice balení
EAN
8592784902950
Balení
Typ: BoPP fólie - sáček, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
závoz na centrální sklady řetězce
Složení
brambory
66,5 %
řepkový olej
32 %
jedlá sůl
1,5 %
Energetická hodnota výrobku
2230 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
32 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
55 g/100g
Z toho cukry
1,5 g/100g
Bílkoviny
6,5 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
zlatavé smažené bramborové lupínky, barve ojediněle okrová až nahnědlá
Vůně a chuť
Vůně a chuť - typická po smažených bramborách, příjemně slaná
Konzistence
lupínky při skusu křupavé
Nadstandardní parametry
vyráběno bez blanšírování kvůli zachování typické bramborové chuti
Technologický postup
bramborové hlízy jsou omyty vodou a zbaveny kamenů a dalších možných kontaminantů
brambory jsou zbaveny slupky
inspekce oškrabaných brambor – vyřazení nevyhovujících hlíz
plátkování brambor
promytí plátků brambor ve vodě
smažení plátků v oleji – doporučená max.teplota na vstupu do fritézy 175°C, doporučená výstupní teplota oleje z fritézy 168°C
třídění usmažených lupínků na základě barvy (tmavé lupínky jsou vyřazeny z důvodu možného vysokého obsahu akrylamidu)
ochucení lupínků
vážení a balení lupínků do sáčků
skupinové balení sáčků do kartonů
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
max.tuk 42%, sůl max.1,5%
Uživatel
Schváleno
30.9.2025 20:45:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený