Karlova Koruna jogurt bílý smetanový, 1 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/2200
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - smetanový
Charakteristika výrobku
Společnost
Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Revoluční 845, 34901 Stříbro
Definice balení
EAN
8595121820610
Balení
Typ: PP kbelík s PP víkem, PP zavařovací fólie nebo Alu víčko, velikost: 1000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
sušené mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
493 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,1 g/100g
Sacharidy
3,8 g/100g
Z toho cukry
3,8 g/100g
Bílkoviny
3,2 g/100g
Sůl
0,11 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva typicky bílá až nažloutlá po mléce a smetaně
Vůně a chuť
chuť příjemně nakyslá, jogurtová, vůně čistá po použité kultuře, žádné cizí příchutě, žádné cizí přípachy
Konzistence
smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmějí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmějí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtových kultur – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku 10 g/100 g; 4,0 – 4,5 pH; Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ/g
Uživatel
Schváleno
17.6.2025 18:08:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený