Výrobky

Zámecká NIVA uzená válec 2 kg

Číslo cechovní normy

2019-01-14-0416

Číslo výrobku

2019-01-14-0416/1270

Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty uzený

Společnost

BOHEMILK, a.s. - závod NIVA
Dolní Přím 2
Dolní Přím, 503 16
Česká republika

Definice balení

EAN

298926

Balení

Typ: Al fólie, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1390

Senzorické požadavky

Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený se znatelnými vpichy, povrch čistý, uzavřený, zlatohnědý po uzení. Na spodní části mřížka, vzniklá uzením na roštu. Mírná deformace, vzniklá teplem při procesu uzení, není na závadu. Prorůstání ušlechtilé plísně ( barva šedá , bílá,) na povrch sýru není na závadu výrobku. Vzhled řezu: mramorovitý porost ušlechtilé plísně ve smetanové barvě hmoty sýra.  

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní chuť plísňového sýru s vůní po bukovém kouři

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %. Bez konzervačních látek . Bez aromat. Bez obsahu laktózy. Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

1. Standardizace mléka 2. Pasterizace a sýření 3. Zpracování zrna na výrobníku 4. Formování zrna 5. Odkápání 6. Solení 7. Zrání 8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním 9. Uzení 10. Balení 11. Expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Procesní stav

Schválený

Obrázky