Výrobky

Boni – smetanový jogurt borůvkový

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/2157

Charakteristika výrobku

  • smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
  • ovocná složka 15 % (cukr, borůvky 30 %, zahušťovadla: modifikovaný škrob, koncentrát z červené řepy, regulátor kyselosti: citronan sodný, aroma).

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807222178

Balení

Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

ovocná složka

15 %

jogurtová kultura

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

552

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: typická pro použitou borůvkovou složku

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ovoce - borůvky

Konzistence

krémovitá s kousky ovoce - borůvek

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah ovoce v jogurtu 4,5 %.

Technologický postup

Příprava a standardizace smetany Pasterace; Vychlazení na teplotu fermentace; Přídavek jogurtové kultury; Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách; Naplnění do spotřebitelského obalu; Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 107 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený

Historie

Boni – smetanový jogurt borůvkový (15.5.2020 09:06:37)