Výrobky

Čerstvé mléko polotučné 0,5 l

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0106

Číslo výrobku

2015-12-22-0106/1335

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - mléko - mléko tekuté

Charakteristika výrobku

pasterované mléko standardizované na obsah tuku 1,5%

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006320160

Balení

Typ: kartonový obal Pure-Pak, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°

Složení

pasterované mléko

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

190 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1,5 g/100ml

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,0 g/100ml

Sacharidy

4,6 g/100ml

Z toho cukry

4,6 g/100ml

Bílkoviny

3,2 g/100ml

Sůl

0,1 g/100ml

Vápník

0,12 g/100ml

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

čistá bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

tekutá, stejnorodá tekutina bez usazenin

Nadstandardní parametry

mléčný tuk minimálně 1,5 %; stáří mléka před zpracováním i suroviny po odstředění celkem max. 48 hod.

Technologický postup

Syrové kravské mléko se standardizuje na obsah tuku 1,5%, následně se pasteruje, homogenizuje a ošetřuje tepelným záhřevem nepřesahujícím 125°C. Plní se do kartonových obalů PURE-PAK.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Enterobacteriaceae: 0 KTJ / ml

Salmonella spp.: neg v 25 ml

Listeria monocytogenes: neg. v 25 ml

CPM: max. 100 KTJ/ ml

 

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 08:58:15

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Čerstvé mléko polotučné 0,5 l (7.2.2019 08:48:25)