Výrobky

Eidam 45% uzený

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0538

Číslo výrobku

2015-12-22-0020/0855

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý

Charakteristika výrobku

Polotvrdý sýr s nízkodohřívanou sýřeninou, s obsahem tuku v sušině 45%, uzený

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006320689

Balení

Typ: plátky, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

Syřidlo

chlorid vápenatý

Přídatné látky

barvivo annatto norbixin

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1350 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

16 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

2 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva na řezu smetanově až sýrově žlutá, okraj plátků tmavě zbarvený po uzení

Vůně a chuť

čistě mléčně nakyslá, výrazná po uzení

Konzistence

jemná, vláčná a pružná. Na řezu menší počet dírek, mírné provzdušnění nen na závadu

Nadstandardní parametry

  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
  • obsah sušiny: min. 55%;
  • Minimální doba zrání 3 týdny
  • Uzeno studeným kouřem na bukových štěpkách

Technologický postup

  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. uzení
  9. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení

Uživatel

Schváleno

11.3.2024 16:20:42

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

16.8.2021

Procesní stav

Schválený

Historie

Eidam 45% uzený (14.7.2021 08:58:46)