Výrobky

Tavený sýr s Romadurem 125 g

Číslo cechovní normy

2020-09-08-0498

Číslo výrobku

2017-02-28-0159/1970

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - tavený - roztíratelný

Charakteristika výrobku

Tavený sýr roztíratelný

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803347783

Balení

Typ: Tavený sýr v plastovém kelímku o hmotnosti 125 g, velikost: 125 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

sýr Romadur

37 %

sýry

voda

máslo

Přídatné látky

E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)

E 450 - Difosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E 407 - Karagenan

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

975 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

1,8 g/100g

Z toho cukry

1,7 g/100g

Bílkoviny

12 g/100g

Sůl

3,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: stejnorodá, smetanové krémová

Vůně a chuť

Čistá, charakteristická pro použité sýry a Romadur.

Konzistence

Konzistence: jemná, hladká, lehce roztíratelná, nelepivá, nelomivá.

Nadstandardní parametry

Minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 50 %

Obsah laktózy do 5 %.

Vyrobeno v ČR.

Odpovídá definici Česká potravina.

Technologický postup

Příprava vstupních surovin (mletí sýra) → tavení → plnění do obalu (hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu → chlazení → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy do 5 %.

Uživatel

Schváleno

6.6.2023 10:19:23

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - Garantováno Potravinářskou komorou ČR

Procesní stav

Schválený

Historie

Tavený sýr s Romadurem 125 g (29.3.2023 08:18:23)

Tavený sýr s Romadurem 125 g (14.11.2019 10:13:48)