Výrobky

Sladká tečka Mámení

Číslo cechovní normy

2016-06-09-0161

Číslo výrobku

2016-06-09-0161/2525

Zařazení dle legislativy

Přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoládové bonbóny

Charakteristika výrobku

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě s lískooříškovou náplní a celými jádry lískových ořechů.   

Upřesnění energetické hodnoty v kcal: energetická hodnota uvedena na obale v kcal je: 570 kcal/100 g.  

Společnost

Carla spol. s r.o.
Krkonošská 2850
Dvůr Králové nad Labem, 544 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8595019629103

Balení

Typ: Papírový box, ve kterém jsou bonbony jednotlivě baleny, velikost: 133 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

cukr

rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový)

kakaové máslo

pražená jádra lískových oříšků

8 %

sušené mléko plnotučné a odstředěné

kakaová hmota

lískooříšková pasta

4,8 %

laktóza

sušená syrovátka

kakaový prášek se sníženým obsahem tuku

emulgátor (sójový lecithin)

vanilkové aroma

Přídatné látky

E 322: Lecitiny (Antioxidant, emulgátor)

Alergeny

6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

2376 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

37 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

51 g/100g

Z toho cukry

48 g/100g

Bílkoviny

7,4 g/100g

Sůl

0,18 g/100g

vláknina

1,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: bonbon ve tvaru kulaté pralinky s plochým dnem, s přiměřeným leskem na povrchu, bez cizích příměsí; Barva: světle hnědá

Vůně a chuť

Chuť a vůně: Lískooříšková s chutí mléčné čokolády, bez cizích chutí a vůní

Konzistence

jemná náplň, křupavý lískový oříšek, čokoláda s ostrým lomem

Nadstandardní parametry

Minimální obsah Lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %; Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %;

 

 

Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování, formování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost při 105 °C – ČSN 53 0146-3 – max. 1,5 %;

Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %;

Obsah lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %.;

Celkový počet mikroorg./g              < 5x10 na třetí;

Plísně / g                                              < 10 na druhou;

Salmonella spp./25g                           negat;

Enterobakterie / g                             < 5x10 na druhou.

Uživatel

Schváleno

27.1.2023 07:52:15

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Sladká tečka Mámení (2.3.2021 15:29:53)