Výrobky

Jihočeský Cottage natur bez laktózy

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0158

Číslo výrobku

2016-03-22-0158/2036

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - čerstvý

Charakteristika výrobku

Jihočeský Cottage bez natur bez lakózy je čerstvý sýr ve smetaně, který je vyráběn jediným výrobcem na území ČR. Na výrobu sýra se používá nezakysaná tekutá smetana na rozdíl od konkurenčních sýrů z Německa a Slovenska dodávaných na náš trh. Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU. Laktóza zde byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803311968

Balení

Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem., velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

smetana

20 %

mlékařská kultura

jedlá sůl

enzym laktáza

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

497 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

7,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4,6 g/100g

Sacharidy

3,0 g/100g

Z toho cukry

3,0 g/100g

Bílkoviny

11 g/100g

Sůl

0,70 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně; barva bílá: až smetanově krémová

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemně mléčně nakyslá, jemně nasládlá

Konzistence

sýr - jemný, hrudkovitý; smetana - tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; použití výhradně nezakysané vychlazené smetany; výrobek neobsahuje žádné přídatné látky. Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.

Sýr odpovídá definici "česká potravina".

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou a enzymem laktázou → plnění do obalů → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku: min. 5,5 %. Mikrobiolog. požadavky: Listeria monocytogenes neg/25 g; Escherichia coli < 100 KTJ/g; Koagulázopozit. stafylokoky < 100 KTJ.

Uživatel

Schváleno

13.1.2023 16:27:34

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený