Výrobky

MÁK MODRÝ 250g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-14-0415

Číslo výrobku

2019-01-14-0415/0900

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

ležatý sáček, pevné sváry

Společnost

Podravka-Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
Dolní Lhota, 76323

Definice balení

EAN

8595686701027

Balení

Typ: ležatý sáček, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

V PAP krabici uložené na paletě.

Složení

Mák modrý (Papaver somniferum L.)

250 g

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2110 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

38 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4,3 g/100g

Sacharidy

11 g/100g

Z toho cukry

3,6 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

< 0,01 g/100g

vláknina

20 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

·        Barva tmavá až tmavě modrá

Vůně a chuť

Vůně výrazná, typická pro modrý mák

Bez cizích pachů, známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti

Chuť typická pro modrý mák, sladká

Konzistence

Konzistence sypká, bez hrudek

Nadstandardní parametry

-      Obsah morfinových alkaloidů max. 20 ppm.

-  

Technologický postup

Příjem - skladování suroviny - čištění - balení - skladování hotových výrobků - expedice k zákazníkovi

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

          Vlhkost nejvýše 8% hmotnosti

-       Nevybarvená , tmavá až černá semena max.  5 %hm.

-       Příměsi a nečistoty max. 8 %hm.

-       Semena nevyzrálá, rezavé barvy max.  5%hm.

 

S   Salmonela cfu/25g = negativní

L   Listeria monocytogenes cfu/g =  max.100

P   Pb = max. 1,0 mg/kg

     Cd = max. 0,8 mg/kg

     Hg = max. 0,012 mg/kg

     As = max.  0,1 mg/kg

     Aflatoxin B1 = max. 2 mg/kg

     Aflatoxin suma (B1, B2, G1, G2) = max. 4 mg/kg

Uživatel

Schváleno

25.1.2022 12:33:09

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený